Predavanje o Banetu Kercu, guruu svetskog stripa

Izvor: Luftika.rs, 08.Feb.2016, 03:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predavanje o Banetu Kercu, guruu svetskog stripa

Predstavljanje Baneta Kerca i njegovog opusa biće održano 17 u sredu, 17. februara u 19 časova na Tribini mladih Kulturnog centra Novog Sada. Ovo je prvo predavanje iz ciklusa “Art exclusive”.
Ljubitelji i poštovaoci primenjene umetnosti i dizajna, a posebno stripa i karikature, imaće priliku ove godine da se bliže upoznaju sa nekima od najcenjenijih autora iz ovih oblasti, koji većinom žive i stvaraju na našem podneblju, ali su svoje mesto našli na svetskim mapama stvaraoca u >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << oblasti grafičkog dizajna, crteža, stripa, karikature, ilustracije…
Ciklus je osmislio i pripremio poznati grafičar i dizajner Doru Bosiok. Donedavno profesor Grafičkog dizajna i Editorijal ilustracije, sa željom da javnosti približi rad sjajnih crtača koji, neretko, stvaraju “iz senke”, Bosiok je prikupio opsežan materijal o svakome ponaosob, koji će nam predstaviti putem video-materijala ali i kroz razgovor sa samim autorima.
Foto: privatna arhiva Ciklus će početi predstavljanjem Branislava Baneta Kerca, jednog od najpoznatijih strip crtača kod nas, ali i širom sveta. Njegov bogat stvaralački opus broji preko 4.000 ostvarenih strip tabli i ilustracija u edicijama širom sveta. Jedno vreme je crtao licencno izdanje “Tarzana”, a njegov “Cat Claw” je proglašen za najpopularniji strip magazina “Magnum” i to ga je uvrstilo u red svetski poznatih autora sa ovih prostora.
Susreti sa autorima će se održavati jedanput mesečno. Ulaz je slobodan, a sve informacije možete pronaći na sajtu Kulturnog centra.
Saznajte koji nas događaji čekaju u februaru  

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Predavanje o tehnologijama ratarske proizvodnje

Izvor: juGmedia, 08.Feb.2016

VLADIČIN HAN – Služba za poljoprivredu Opštinske uprave u Vladičinom Hanu i Institut za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada, „NS seme“, 12. februara ove godine, održaće predavanje u velikoj sali SO Vladičin Han, sa početkom u 11 časova...Tema savetovanja je „Tehnologija proizvodnje...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.