Predavanje O životu Natalije Obrenović u GMS

Izvor: Radio 021, 09.Feb.2016, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predavanje "O životu Natalije Obrenović" u GMS

Predavanje "O životu Natalije Obrenović" kustoskinje Miroslave Žarkov održaće se u petak, 12. februara u Galeriji Matice srpske.

Predavanje je deo pratećeg programa izložbe "Natalija Obrenović u fondu Branka Stojanovića"

Natalija Petrovna Keško (1859–1941), ćerka ruskog pukovnika i moldavske princeze, kasnije kneginja a potom kraljica Srbije Natalija Obrenović, privlačila je još tokom života veliku pažnju. Sklapanjem braka sa knezom Milanom Obrenovićem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << 1875. godine stigla je u Srbiju u kojoj je vrlo brzo postala uzor po svojoj samostalnosti, plemenitosti, materinstvu, pa i političkom stavu. Osećala je i znala da je narod voli, te je Srbiju prihvatila kao svoju novu domovinu.

Na predavanju će biti predstavljen život kraljice Natalije, za savremenike najlepše i omiljene, a po mnogima i najtragičnije srpske vladarke. Upoznajući se sa njenim životom počevši od rođenja, preko udaje za kneza Milana Obrenovića, razvoda i proterivanja iz Srbije, pa do života u Francuskoj i povlačenja u osamu, posetioci će saznati kakve su je sve tragedije pratile i na koje načine ih je prihvatala i prolazila kroz njih.

Predavanje će početi u 18 časova.

Autor: 021

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

"Vikend sa Natalijom Obrenović" u GMS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Feb.2016, 12:39

U petak, 12. februara 2016. godine u 18.00 sati u Galeriji Matice srpske, u okviru pratećeg programa izložbe Natalija Obrenović u fondu Branka Stojanovića, održaće se predavanje "O životu Natalije Obrenović", kustoskinje Miroslave Žarkov...Natalija Petrovna Keško (1859–1941), ćerka ruskog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.