Potvrđena presuda kapetanu potonule Koste Konkordije

Izvor: Radio 021, 31.Maj.2016, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potvrđena presuda kapetanu potonule Koste Konkordije

Apelacioni sud u Firenci potvrdio je presudu bivšem kapetanu potonulog broda Kosta Konkordija Frančesku Sketinu koji je prvobitno osuđen na 16 godina zatvora zbog njegove uloge u brodolomu 2012. u kome su život izgubile 32 osobe.

Tužilaštvo je tražilo kaznu od 27 godina i tri meseca za Sketina, ali je apelacioni sud ostao pri prvobitnoj presudi, prenosi AP.

Na presudu nižeg suda žalili su se i tužilaštvo i odbrana koja je tvrdila da odgovornost za brodolom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ne leži samo na kapetanu.

On ostaje na slobodi i ima mogućnost da se žali italijanskom vrhovnom sudu.

Sketino je bio komandant broda, velikog kao tri fudbalska terena, kada ga je previše blizu primakao obali i udario o stene ostrva Điljo.

Optužen je za višestruko ubistvo, izazivanje brodoloma i napuštanje broda.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Potvrđena presuda kapetanu potonule Costa Concordie

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Jun.2016, 07:51

Apelacioni sud u Firenci potvrdio je presudu bivšem kapetanu potonulog broda Costa Concordia Francescu Schettinu koji je prvobitno osuđen na 16 godina zatvora zbog njegove uloge u brodolomu 2012. u kome su život izgubile 32 osobe. Tužilaštvo je tražilo kaznu od 27 godina i tri mjeseca za Schettina,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.