Položeni venci na spomenik dr Ketrin Makfel

Izvor: Radio 021, 27.Nov.2014, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Položeni venci na spomenik dr Ketrin Makfel

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno sa ambasadorom Velike Britanije Denisom Kifom položio je vence na spomenik dr Ketrin Mekfel u Sremskoj Kamenici.

Dr Ketrin Mekfel bila je britanska lekarka i dobrotvorka koja je, između ostalog, 1934. godine osnovala dečju bolnicu u Sremskoj Kamenici.

"Ketrin Mekfel bila je humani velikan koji je neizmerno zadužio naš grad. Ona je veliki deo života posvetila upravo našoj zemlji i narodu. Naš grad je zadužila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << nakon što je u Sremskoj Kamenici osnovala prvi dečji sanatorijum za lečenje tuberkuloze kostiju i zglobova. Upravo je to i kruna njenog rada. Svojom humanošću, ta hrabra lekarka, zadužila nas je za sva vremena – bolnica u Sremskoj Kamenici sve Novosađane i dalje podseća na njeno besmrtno delo – a istovremeno, za sve nas predstavlja nauk kako da očuvamo zajedničku saradnju bez obzira na teškoće i probleme", rekao je Vučević.

Ambasador Velike Britanije Denis Kif istakao je da mu je velika čast što je danas imao priliku da oda počast dr Ketrin Mekfel.

"Ovo je četvrta stanica skromnog hodočašća koju smo posetili, i namera nam je da za četiri godine obiđemo sva ona mesta u Srbiji u kojima postoje tragovi boravka i saradnje zajedničkog života Britanaca i Srba iz perioda Prvog svetskog rata", rekao je ambasador Kif.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Promovisala ljudske vrednosti

Izvor: Danas, 27.Nov.2014

Sremska Kamenica - Ambasador Velike Britanije u Srbiji Denis Kif i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević položili su juče u Sremskoj Kamenici vence na spomenik britanskoj lekarki i dobrotvorka Ketrin Mekfejl, koja je, između ostalog, 1934. godine osnovala Dečju bolnicu u Sremskoj Kamenici...Ambasador...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.