Poljoprivredni fakultet obeležio 60 godina postojanja

Izvor: Radio 021, 21.Nov.2014, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poljoprivredni fakultet obeležio 60 godina postojanja

Novosadski Poljoprivredni fakultet danas je obeležio 60 godina postojanja.

U amfiteatru Fakulteta održana je tim povodom svečana akademija i uručena su specijalna priznanja, koja se dodeljuju zaslužnim institucijama i pojedincima.

Fakultet je nastao u vreme nerazvijene poljoprivrede, gotovo ruralnog tipa. Prvi je dao četiri generacije agronoma opšte stručne spreme, a zatim je sa razvojem intenzivne proizvodnje i menjanjem strukture proizvodnje započeto obrazovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << agronoma usmerenog stručnog obrazovanja koji danas svojim znanjem doprinose razvoju kvalitetne proizvodnje hrane, upravljanju proizvodnjom na savremenim tehničko-tehnološkim, ekonomskim i ekološkim principima.

Osnivanje Poljoprivrednog fakulteta imalo je značaj ne samo za razvoj poljoprivrede već za ukupni društveni život Novog Sada, Vojvodine, Srbije ali i cele SFRJ. Poljoprivredni fakultet osnovan zajedno sa Filozofskim fakultetom, potvrđuje neraskidivu vezu dva bogatstva Vojvodine.

Za 60 godina postojanja fakultet je promovisao više od 10.000 inženjera agronomije, više od hiljadu magistara nauka, više od 700 doktora nauka, oko 300 mastera po Bolonjskom programu, i isto toliko doktora veterinarske medicine.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.