Pokušao da aktivira bombu u crkvi, ali je bila neispravna

Izvor: Radio 021, 28.Avg.2016, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokušao da aktivira bombu u crkvi, ali je bila neispravna

Policija u zapadnoj Indoneziji saopštila je da napadač nije uspeo da aktivira eksploziv u prepunoj crkvi tokom današnje nedjeljne mise.

Portparol policije Boj Rafli Amar rekao je da je napadač potrčao prema svešteniku kod oltara, ali bomba u njegovom rancu nije eksplodirala, već je počela da dimi. Napadač je zadobio lakše povrede.

Amar je rekao da je napadač i dalje trčao prema svešteniku sa rancem iz koga je izlazio dim, nakon čega su vernici reagovali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i uhvatili ga. Motiv napada nije poznat.

Indonezija se suočava sa krvavim napadima muslimanskih militanata od 2002. godine, kada su u bombaškom napadu na Baliju ubijene 202 osobe.

Autor: Srna

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.