Pokrenut postupak zbog smrti prodavca lubenica, saslušan komunalac

Izvor: Radio 021, 30.Jun.2016, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokrenut postupak zbog smrti prodavca lubenica, saslušan komunalac

Zaštitnica građana Beograda Katarina Žeželj je pokrenula postupak kako bi se utvrdilo da li je komunalna policija prekoračila mere iz svoje nadležnosti.

Postupak je pokrenut nakon što je prodavac lubenica na Vidikovačkoj pijaci preminuo tokom pokušaja legitimisanja.

"Imam obavezu, pogotovo imajući u vidu dramatičan i smrtan ishod događaja, da utvrdim da li je komunalna policija u toj konkretnoj situaciji negde eventualno prekršila propis ili nije", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << rekla je Žeželj.

Ona je navela da je za sutra zakazala sastanak kod načelnika komunalne policije Beograda Nikole Ristića.

"Biće primereno da se izjasnimo o tome šta se zaista desilo tek kada se postupak okonča, što će biti u najkraćem mogućem roku u toku sledeće nedelje", dodala je zaštitnca građana Beograda.

Komunalna policija Beograda izrazila je juče žaljenje zbog toga što je jedan nelegalni prodavac na Vidikovačkoj pijaci preminuo tokom pokušaja legitimisanja, dodavši da u svom postupanju nije prekoračila mere iz svoje nadležnosti.

Saslušan komunalac

Komunalni policajac G.B. je saslušan, pošto ga Ljiljana Marinković tereti da je odgovoran za smrt njenog supruga Vladana, pišu Večernje novosti.

Nalog za saslušanje je izdalo Više javno tužilaštvo u Beogradu, nakon smrti Vladana Marinkovića, trgovca lubenicama. On je, zasad, saslušan samo u svojstvu građanina, na okolnosti koje su se u sredu dogodile na Vidikovačkoj pijaci, navode iz MUP Srbije.

“Komunalni policajac tvrdi da nije prešao granice svojih ovlašćenja, nego da je sve radio po zakonu“, kažu iz MUP-a. Kako "Novosti" saznaju, VJT je policiji naložilo da sasluša i kolegu G. B, koji je bio sa njim u patroli, ali i Ljiljanu Marinković, suprugu preminulog. Rezultati obdukcije, po okončanju biće prosleđeni VJT.

Inače, Vladan Marinković biće sahranjen u petak u rodnom Šapcu. Njegova smrt uzburkala je javnost, posebno trgovce na pijaci, koji, kako navode, svakodnevno kako kažu, preživljavaju torturu "komunalaca".

Sa porodicom preminulog, ni u četvrtak niko od čelnika Komunalne policije nije kontaktirao.

“Hteli su da mu naplate kaznu samo zato što je paleta sa lubenicama bila 20 centimetara van pijačnog prostora. Njemu, čoveku koji redovno plaća pijačninu!. A za to vreme kamioni puni bostana, stajali su dole niže na ulici i iz njih su nelegalno prodavali. Ali, oni su im davali mito svakog dana, a Vlado to nije hteo. Bio je pošten i zato je i stradao“, priča jedan od prodavaca Mile R.

Autor: Beta/Novosti

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.