Plavi čuperak Dejanu Aleksiću

Izvor: Radio 021, 03.Mar.2015, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Plavi čuperak" Dejanu Aleksiću

Zmajeve dečje igre saopštile su da je dobitnik "Plavog čuperka" Dejan Aleksić za roman "Cipela na kraju sveta".

Obeležavajući pola veka od izlaska iz štampe "Plavog čuperka" Miroslava Antića, Međunarodni centar književnosti za decu Zmajeve dečje igre ustanovio je prošle godine novo priznanje za literaturu namenjenu deci i mladima.

U saopštenju se navodi da su polovinom januara upućeni pozivi na adrese 60 pisaca, kritičara i izučavalaca književnosti za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << decu sa molbom da svako sačini listu pet najboljih naslova domaćih autora objavljenih tokom minule godine. Pozivu se odazvalo 47 pozvanih, nominujući ukupno 39 naslova za nagradu "Plavi čuperak".

Najveći broj glasova, ukupno 33, članovi velikog žirija dali su romanu Dejana Aleksića "Cipela na kraju sveta", koji je objavio Kreativni centar iz Beograda. Nagrada će autoru biti uručena 2. aprila, na Međunarodni dan dečje knjige.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.