Pijane vozače trezne čak u Bačkoj Palanci

Izvor: 24sata, 29.Okt.2014, 01:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pijane vozače trezne čak u Bačkoj Palanci

Zbog nedostatka ćelija, novosadska policija svakog vikenda razvozi pijane vozače po okolnim policijskim stanicama na trežnjenje. Samo tokom prošlog vikenda, u Novom Sadu su uhvaćena 104 pijana vozača koja su isključena iz saobraćaja.

TREZNILIŠTE - Najgori među njima završili su na treženjenju. Međutim, s obzirom na to da u novosadskoj policiji postoje svega tri ćelije za ovakve slučajeve, policajci razvoze pijane vozače po celoj policijskoj upravi.

- Vrlo >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << često se događa da zbog ograničenih kapaciteta moramo da tražimo pomoć kolega iz Sremskih Karlovaca, Srbobrana, Bačke Palanke... Ukoliko su naše ćelije pune, što je vikendom najčešće slučaj, vodimo ih na trežnjenje u neku od susednih opština - kaže naš izvor iz policije.

On napominje da se na trežnjenju tokom vikenda zadrži desetak vozača, dok većinu isključe iz saobraćaja.

- Samo ovog meseca na trežnjenju je zadržano više od 50 vozača koji su bili u alkoholisanom stanju. Među njima je naviše mlađih muškaraca, ali ne zaostaju ni Novosađanke - kaže naš sagovornik.

U sličnoj situaciji bio je i novosadski preduzetnik D. M., koji je prošli vikend uhvaćen sa 2,7 promila alkohola u krvi. Kako je još ušao i u raspravu s policijom, odvezen je na trežnjenje.

Samo tokom prethodnog vikenda, policija u Novom Sadu je uhvatila 104 pijana vozača koja su isključena iz saobraćaja | Foto: R. Getel

- Vozili su me u marici sve o Bačke Palanke jer u Novom Sadu, kako su mi rekli, nije bilo slobodne ćelije. Tokom vožnje sam već počeo da shvatam kakvu sam glupost napravio i razmišljao sam kako da objasnim ženi gde sam proveo noć - priča D. M.

Samo tokom prethodnog vikenda, policija u Novom Sadu je uhvatila 104 pijana vozača koja su isključena iz saobraćaja | Foto: R. Getel

S njim u marici su se, kaže, nalazila još dva pijana vozača koje je čekala ista kazna.

- Jedan od njih je vikao da je advokat i pretio da nemaju prava da ga voze gde oni hoće. Dizao je galamu i pretio da će ih tužiti, ali je ubrzo ućutao pošto je zaspao - kaže D. M.

Novosađanka za volanom sa 3,4 promila

KOMA - Jedan od najdrastičnijih slučajeva je Novosađanka koja je prošlog meseca uhvaćena sa čak 3,4 promila alkohola u krvi. „Ne znam kako je s tom količinom alkohola u krvi uopšte uspela da sedi za volanom, s obzirom na to da nije bila u stanju da izađe iz auta kada smo je zaustavili. U ćeliji je spavala kao beba“, kaže naš sagovornik.

Nastavak na 24sata...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.