Parović: Treća Srbija se ograđuje od Fajgeljeve izjave

Izvor: Radio 021, 02.Jun.2015, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Parović: Treća Srbija se ograđuje od Fajgeljeve izjave

Predsednik Treće Srbije Miroslav Parović izjavio je da današnje izjave zamenika predsednika te partije Andreja Fajgelja ne odražavaju stav stranke, već da su to njegovi lični stavovi.

Parović se oglasio povodom javnog istupanja Fajgelja o aktuelnoj političkoj situaciji, a koji je podelio putem svog bloga.

- Smatram da je veoma loš manir da se bez usklađivanja i dogovora lični politički stav iznosi u javnost jer se na taj način politička stranka stavlja pod >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << samovolju pojedinca. Imajući u vidu da je Treća Srbija kao stranka uvek funkcionisala po principu dogovora sednica Predsedništva će biti održana u subotu 6. juna i tada će svi članovi najužeg rukovodstva imati priliku da iznesu svoj lični stav, da se o svakom stavu razgovara i da potom stranka zauzme politički kurs koji je u zajedničkom interesu - rekao je Parović.

Fajgelj: Treća Srbija nije napravljena u Vučićevoj kuhinji, već u mojoj dnevnoj sobi

Andrej Fajgelj je prethodno obrazložio zašto je dao ostavku na mesto direktora KCNS, a ostao u politici i to u stranci, kako je rekao - "sa najgorim publicitetom".

"Da operem Treću Srbiju od kleveta. Na laž da smo korumpirani foteljaši odgovorio sam ostavkom. Ostala je još jedna kleveta: da smo Vučićevi ljudi. Evo mog odgovora. Mi nismo Vučićevi ljudi, mi smo novi ljudi. Treća Srbija nije napravljena u Vučićevoj kuhinji, kako neki tvrde, već u mojoj dnevnoj sobi. Ja sam joj dao ime i ideju.

Kažu da je Treća Srbija koalicioni partner SNS u Novom Sadu. Ali za hajku koja je dovela do moje ostavke SNS je imao bolje partnere: DS, LSV i Novu stranku. Skandal i sramota je što se SNS spojio sa DS u političko čudovište DSNS. Narod je glasao za promene, a dobio je povratak žutog kartela i njegove ideologije, radikalnije nego ikad. To se najbolje vidi u kulturi, gde je sprovedena prava etnička čistka. Jedan po jedan, iz ministarstva i ustanova kulture uklonjeni su svi donosioci odluka koji su imali bilo kakav srpski predznak. Najbolji primer kadrovske politike DSNS je Laslo Blašković, koji je na čelo Narodne biblioteke doveden da nastavi uništavanje nacionalnog blaga koje je u vreme DS započeo Sreten Ugričić.

Treća Srbija stoji nasuprot politici DSNS. To je i glavni razlog zašto imamo najgori publicitet. Ljudi koji četvrt veka uništavaju Srbiju znaju odakle im dolazi najozbiljnija pretnja. Ako pitate večite vladare iz DSNS, oni nisu krivi ni za šta, za sve su krivi novi ljudi. Mi smo hteli da uništavamo državu još dok smo bili deca. Srećom, oni su je spasli tada, spasavaju je danas, i spasavaće je narednih decenija, dok od nje ne ostane ništa", kazao je, između ostalog, Fajgelj.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Fajgelj iznosi lične stavove

Izvor: Danas, 03.Jun.2015, 08:47

Povodom javnog istupanja zamenika predsednika Treće Srbije dr Andreja Fajgelja i iznošenja ličnog stava o aktuelnoj političkoj situaciji u zemlji obaveštavamo javnost da lični stavovi zamenika predsednika ne odražavaju i stav stranke. Smatramo da je veoma loš manir da se bez usklađivanja i dogovora...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.