Otvorena izložba radova novosadskih mališana

Izvor: Radio 021, 23.Mar.2015, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena izložba radova novosadskih mališana

Danas je otvorena izložba "Moj grad" u okviru druge "Smotre likovnog stvaralaštva dece predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta Novi Sad  2015" u Muzeju grada.

Ana Lakatoš, 6. godina. Tema: Tuneli ispod Tvrđave. Tehnika: kombinovana

Vrtić: "Cvrčak". Vaspitači: Brankica Cicvara, Danijela Mileković


Dečiji likovni radovi nastali su kao rezultat raznovrsnih likovnih radionica koje je Predškolska ustanova "Radosno detinjstvo" realizovala u saradnji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << sa Muzejom grada Novog Sada, Muzejom Vojvodine, Galerijom Matice srpske, Spomen zbirkom Pavla Beljanskog i novosadskim osnovnim školama.

Na likovni konkurs pristiglo je 2.100  radova iz 32 vrtića i 76 vaspitno-obrazovane grupe PU "Radosno detiljstvo" Novi Sad i 19 osnovnih škola i likovnih radionica.

Stručni žiri je za izložbu odabrao 19 ravnopravnih nagrada za dečiji likovni rad i pet nagrada za kolekciju radova koji će biti izloženi do 1. aprila 2015. godine u Zbirci strane umetnosti Muzeja grada Novog Sada.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.