Otvoren renoviran Dnevni centar za penzionere

Izvor: Radio 021, 03.Jun.2015, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren renoviran Dnevni centar za penzionere

Danas je otvoren renoviran Dnevni centar u Poštanskoj ulici u okviru Udruženja penzionera Novog Sada.

"Grad je osnovao i Kancelariju za starije osobe i to je vid posebne brige o najstarijima u okviru sprovođenja odgovorne socijalne politike u gradu. Pored toga, mi smo kao Grad finansirali i odlaske penzionera u banje i davali novčanu pomoć socijalno najugroženijim penzionerima, a nastavićemo da pomažemo na svim poljima. Već u okviru rebalansa budžeta za 2015. godinu izdvojićemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << sredstva za renoviranje krova Udruženja penzionera, nakon čega će to udruženje imati reprezentativan objekat", rekao je gradonačelnik Vučević.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin rekao je da je Grad Novi Sad primer kako se na dobar način vodi računa o penzionerima. "Usluge koje pruža Dnevni boravak, među kojima su frizerski i krojački salon, perionica veša i prostorije za druženje od velike su pomoći penzionerima koji koristeći ih ostaju u svojim stanovima gde imaju kvalitetnije uslove za život i ne moraju ići u staračke domove. Cilj ministarstva je da se te usluge prošire i budu dostupne što većem broju penzionera, a plan je i da se u drugim mestima Srbije izgrade takvi objekti", rekao je Vulin.

Dnevni centar godišnje okuplja oko 35.000 korisnika, a broj članova Udruženja je oko 17.000.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.