Osumnjičeni za Srebrenicu doveden iz SAD u Srbiju

Izvor: Radio 021, 24.Maj.2017, 07:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osumnjičeni za Srebrenicu doveden iz SAD u Srbiju

Jedan osumnjičeni za genocid 1995. u Srebrenici vraćen je u rodnu Srbiju da bi se suočio sa optužbama.

Zvaničnici imigracione i carinske službe SAD (ICE) su saopštili da je 44-godišnji Srđan Bilić odvezen avionom sa Međunarodnog aerodroma u Majamiju za Beograd gde su ga agenti te službe predali srpskim vlastima.

Služba ICE kaže da je Bilić bio pripadnik brigade bosanskih Srba umešane u genocid u Srebrenici jula 1995. godine kada je pogubljeno oko 8.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << muškaraca i dečaka, a 30.000 žene i deca proterano iz područja tog grada.

Međunarodni krivični sud je 2001. godine presudio da je to bio genocid.

Američki zvaničnici nisu obelodanili gde je Bilić živeo ili koliko je dugo bio u SAD.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Osumnjičeni za Srebrenicu doveden iz SAD u Srbiju

Izvor: N1 televizija, 24.Maj.2017

Jedan osumnjičeni za genocid 1995. u Srebrenici vraćen je u rodnu Srbiju da bi se suočio sa optužbama...Zvaničnici imigracione i carinske službe SAD (ICE) su saopštili da je 44-godišnji Srđan Bilić odvezen avionom sa Me]unarodnog aerodroma u Majamiju za Beograd gde su ga agenti te službe predali...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.