Osmaci još danas popunjavaju liste želja za upis

Izvor: Radio 021, 26.Jun.2016, 10:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osmaci još danas popunjavaju liste želja za upis

Još danas svršeni osnovci popunjavaju listu želja sa odabranim srednjim školama, smerovima gimnazija i obrazovnim profilima, a smernice su im osvojeni bodovi na završnom ispitu i uspeh iz osnovne škole.

Mali maturanti popunjavaju 20 željenih smerova, a raspored po školama biće obavljen 4. jula, dok su 5. i 6. jul rezervisani za upis.

Za drugi upisni krug 5. jula predaje se lista želja sa odabranim školama, dok 8. jula izlazi raspored učenika po školama i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << za taj dan predviđen je i upis.

Redosled učenika biće utvrđen na osnovu opšteg uspeha od šestog do osmog razreda, koji donosi najviše 70 bodova. Na tri testa đaci su ukupno mogli da osvoje najviše 30 poena.

Novina ove godine je i to što učenici koji upisuju četvorogodišnju školu moraju da imaju minimum 50 bodova.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.