Oslobođena optužbe za pokušaj ubistva u samoodbrani

Izvor: Radio 021, 03.Mar.2015, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oslobođena optužbe za pokušaj ubistva u samoodbrani

Mirjana Vlaškalin oslobođena je optužbe za pokušaj ubistva D.T. koji je u njenom dvorištu u Gospođincima prebio nju i njenu ćerku.

Viši sud je promenio prvobitnu odluku kojom je ona osuđena na osam meseci zatvora, jer je, braneći ćerku i sebe, u svojoj kući posekla napadača.

Ona je tokom noći čula zapomaganje ćerke. Instinktivno je uzela kuhinjski nož i istrčala u dvorište i videla da D.T. tuče njenu ćerku. Kada je nasilnik spazio majku, snažnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << udarcem ju je srušio na zemlju, a ona ga je pritom posekla nožem. Brzo joj je oteo nož i nastavio da je tuče, a posle je savladao i njenog maloletnog sina koji je pritrčao u pomoć.

Kada se konačno otrgla iz ruku nasilnika, pozvala je policiju. Zbog posekotine, napadač je morao u bolnicu, a nju su priveli i podignuta je optužnica za pokušaj ubistva.

Nakon prvobitne presude, Apelacioni sud vratio je suđenje na početak, tako da je sada Viši sud u Novom Sadu doneo oslobađajuću presudu. Međutim, Mirjana Vlaškalin će se ipak žaliti na odluku suda, prenosi Blic.

"Iako sam oslobođena, mislim da će mi u presudi ostati kvalifikacija prekoračenja nužne odbrane. Već pet godina pokušavam da dokažem da sam samo branila svoje dete u svom dvorištu", kaže Vlaškalin.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.