Oslobođen osumnjičeni za grafit Smrt Pajtiću

Izvor: Radio 021, 26.Maj.2016, 22:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oslobođen osumnjičeni za grafit "Smrt Pajtiću"

Osnovni sud u Novom Sadu doneo je danas oslobađajuću presudu Goranu Ikraševu, prvobitno osumnjičenom da je autor grafita "Smrt Pajtiću".

Nikola Šijan, advokat Gorana Ikraševa, rekao je za N1 da je njegov klijent oslobođen usled nedostatka dokaza, a Tužilaštvo je već najavilo žalbu na ovu prvostepenu presudu.

"Iako je moj klijent uhapšen i držan u pritvoru zbog sumnje da je on pisao sporni grafit, Tužilaštvo je u toku postupka promenilo kvalifikaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i teretilo ga za nasilničko ponašanje, a ne za ugrožavanje sigurnosti. Njemu su sudili zbog sumnje da je on samo nabavio šablon na kom je pisalo 'Smrt Pajtiću' i omogućio NN licu da grafit ispiše, ali se ispostavilo da ni za to nije bilo dokaza", rekao je Šijan.

Ikrašev je prošle godine uhapšen zbog sumnje da je pisao preteće grafite.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.