Odabrano 100 polaznika za prekvalifikacije u IT sektoru

Izvor: Radio 021, 28.Mar.2017, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odabrano 100 polaznika za prekvalifikacije u IT sektoru

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave završilo je selekciju kandidata za učešće na pilot programu prekvalifikacija u IT sektoru i izabralo 100 polaznika koji će pohađati obuke, saopšteno je danas iz tog ministarstva.

Kako je navedeno, učestvovalo je ukupno 200 kandidata, koji su postigli najbolje rezultate u prvom krugu selekcije, a oni su dodatno testirani na Prirodno-matematičkom fakultetu Novom Sadu, Elektronskom fakultetu u Nišu i u Matematičkoj gimnaziji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u Beogradu i polagali su testove sposobnosti i sklonosti za rad u IT sektoru.

Ko će vršiti obuke znaće se naredne nedelje, a spisak će biti dostupan na sajtu za prekvalifikacije u IT sektoru.

Selekcija kandidata rađena je uz pomoć ekspertskog sistema za psihološku procenu "Total Assessment" koji sadrži serije zadataka koje su kandidati rešavali i koji je imao za cilj da se redosled obuke kandidata napravi prema potencijalima koji su neophodni za uspeh u IT oblasti. Među stotinu polaznika su 32 žene i 68 muškaraca, 22 je starosti od 22 do 25 godina, 62 kandidata ima između 26 i 35 godina, dok je 16 kandidata starijih od 36 godina.

Među najboljih 100, 68 je nezaposleno, a 32 zaposleno. Budući polaznici obuka su u svojim motivacionim pismima, koja su slali prilikom prijavljivanja, napisali da žele da se usavrše, kao i da prepoznaju potrebe IT sektora u Srbiji.

Autor: Tanjug/ foto: Pixabay

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Stižu roboti školama u akciji „Bitka za znanje“

Izvor: DobreVesti.rs, 29.Mar.2017, 10:30

BEOGRAD - Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić danas će u Naučno-tehnološkom parku u Beogradu (ul. Veljka Dugoševića br. 54) prisustvovati zvaničnoj primopredaji sredstava za kupovinu neophodnih količina mBot robota za sve 344 škole, iz 201 grada i opštine širom Srbije,...

Nastavak na DobreVesti.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.