Novosadske škole u većini bez dobrog video nadzora

Izvor: Radio 021, 17.Sep.2014, 10:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosadske škole u većini bez dobrog video nadzora

Dvorišta novosadskih škola većinom su u mraku i bez video-nadzora zbog zastarelosti opreme.

Prema rečima direktora Aktiva novosadskih srednjih škola Stanka Matića, najgora situacija s rasvetom i video-nadzorom je u školama "Duško Radović", "Prva vojvođanska brigada", "Jožef Atila", "Miloš Crnjanski" i u Srednjoj mašinskoj školi.

- Prikupljamo podatke koje škole su u najgoroj situaciji i one će biti prioritet za dobijanje osvetljenja i video-nadzora. Većina škola >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ima ili oskudan ili zastareo video-nadzor, koji zapravno nije u funkciji. To je uglavnom u škole postavljeno pre desetak godina roditeljskim dinarom - izjavio je Matić.

Član Gradskog veća za omladinu, Predrag Svilar, izjavio je da uskoro počinje uređenje školskih dvorišta, koja će dobiti ove dve osnovne stvari za bolju bezbednost dece. Školama je urgentno dato da dostave kompletne podatke šta im fali i, kako kažu iz Gradske kuće, vrlo brzo će se krenuti u postavljanje jer su pare za taj posao obezbeđene.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.