Novosađani na sudu zbog prevare investitora

Izvor: Radio 021, 26.Maj.2015, 09:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosađani na sudu zbog prevare investitora

Novosađanin Milan Rašeta (61) već osam godina vodi borbu da dođe do stana u Ulici Svetislava Kasapinovića 3, za koji ni do danas nije dobio ključeve.

Mada, kako tvrdi, zgrada na ovoj adresi još nije završena, njegov stan je, kao i većina, dvaput prodat. Protiv investitora Jovice Košutića je zbog toga podneo krivičnu prijavu, a u Osnovnom sudu u Novom Sadu još traje sudski postupak.

Rašeta je, kako ističe, novembra 2007. godine preko agencije za nekretnine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << sa Košutićem sklopio predugovor u kupovini stana u izgradnji, površine nešto veće od 23 kvadrata, na prvom spratu. Rok za završetak zgrade sa 30 stanova je bio godinu dana, međutim, porodica Rašeta, kao ni ostali stanari, ni do danas se nije uselila.

"Za kupovinu tog stana, koji sam namenio ćerki, uzeo sam bankarski kredit i investitoru platio 20.000 evra, odnosno 90 odsto od ukupne cene. Ostatak je trebalo da mu isplatimo po završetku zgrade, kada dobijemo ključeve", kaže Rašeta. S obzirom na to da su godine prolazile, a zgrada nije završavana, Rašeta je od investitora tražio objašnjenje, a kada ni posle nekoliko godina nije ništa učinjeno, protiv Košutića je podneo krivičnu prijavu.

U međuvremenu se, kao i mnogi prevareni kupci u toj zgradi, obraćao mnogima, ali za njihov problem niko nije imao sluha. "Pre dve godine, investitor nam je u zamenu obećavao stan u Ulici heroja Pinkija, a zatim i u Dositejevoj, ali od toga nije bilo ništa", kaže Rašeta, dodajući da ih je isprva Košutić vodio i u Ulicu Branka Bajića, gde je takođe zidao zgradu, da pokaže kako će njihova izgledati. "Sada neće ni da nam se javi, izbegava nas, a nas 80-90 prevarenih nedavno je dobilo sudski poziv da budemo svedoci oštećenih", navodi on.

Košutića je, po Rašetinim tvrdnjama, tužilo oko 200 prevarenih kupaca, a pre nekoliko meseci je, navodno, nedovršenu zgradu u Ulici Stevana Kasapinovića 3 prodao drugom investitoru, iako je zgrada pod sporom. Košutić se nije javljao na svoj mobilni telefon za komentar.

Protiv investitora Košutića, u Osnovnom sudu u Novom Sadu, kako je saopšteno, pokrenuto je 12 krivičnih postupaka. Od toga je devet okončano, a tri su još u toku. On je, kako je potvrdio i Košutićev advokat Nebojša Malešević, nedavno izašao iz zatvora posle jednogodišnje izdržane kazne.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.