Novi Sad naredne nedelje dobija još policajaca na biciklima

Izvor: Radio 021, 14.Avg.2014, 00:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Sad naredne nedelje dobija još policajaca na biciklima

Novosađani će, najverovatnije naredne nedelje, na ulicama grada ugledati i drugu policijsku biciklističku patrolu.

"Trenutno je na terenu, drugu godinu, patrola koju čine dame na području policijske ispostave Stari grad i ona pokriva širi centar, sa Sunčanim kejom, Štrandom, Bulevarom oslobođenja... Do kraja ove sezone patroliraće i Novim naseljem, Bulevarom Evrope i delom oko Novog groblja", kaže za "Dnevnik" oficir u novosadskoj Policijskoj upravi Dejan Drobnjak.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<
"To će biti drugi biciklistički dvojac u Novom Sadu, a do završetka projekta očekujemo ih dvadesetak s oko 40 službenika. Prvi deo projekta radili smo uz kompletnu pomoć Grada, a potom s Kancelarijom OEBS-a. Oni su nam dali pomoć u komletnoj opremi, posebno opremljene bicikle i prigodne uniforme. Inače, ti službenici su opremljeni kao i drugi policajci na terenu (pištolj, palica, "lisice"), s tim što rade u polo-majicama i kratkim pantalonama i s torbicama i opasačima prilagođenim za vožnju na biciklima."

"Na taj način hteli da pokrijemo kej, parkove, stambene blokove gde su klasični načini patroliranja manjkavi. Kada se patrolira kolima, u brzini se ne može sve ni videti. Na primer, auto-patrole nailaze i na zabranu vožnje kroz pešačke površine i biciklističke staze, dok pešačke ponekad ne mogu da stignu na lice mesta u pravo vreme. Od Keja žrtava racije do Mosta slobode je više od tri kilometra, a automobil tu ne može ući, dok su pešaci dosta sporiji od bicikla. Uz to, policajci na dvotočkašima reaguju u svim situacijama, kao i svaka druga patrola, bilo kakav incident da se desi. U strogom centru grada, u Jevrejskoj ulici, odmah se stvorila na mestu drske krađe, otimačine lančića", navodi Drobnjak.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.