Novi Sad deo projekta promocije tvrđava na Dunavu

Izvor: Radio 021, 13.Okt.2015, 10:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Sad deo projekta promocije tvrđava na Dunavu

Novi Sad zajedno sa šest gradova i opština jedan je od potpisnika Protokola o saradnji lokalnih samouprava koje na svojoj teritoriji imaju tvrđave na Dunavu.

Potpisivanje protokola je početak zajedničke promocije tvrđava u Beogradu, Novom Sadu, Baču, Smederevu, Velikom Gradištu, Golupcu i Kladovu.

Sve lokalne samouprave kao potpisnice sporazuma, polazeći od zajedničkih vrednosti i interesa, izrazile su spremnost da sarađuju na projektu "Tvrđave na Dunavu" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i da međusobnom saradnjom doprinesu obogaćivanju kulturne ponude i promocije zemlje kao atraktivne i poželjne turističke destinacije.

Tvrđave na Dunavu predstavljaju bogato kulturno nasleđe Republike Srbije kao resursa održivog razvoja turizma i važan segment kulturnog potencijala jugoistočne Evrope. Putovanje "Tvrđave na Dunavu" počinje u Baču, s jednim od najznačajnijih srednjovekovnih utvrđenja, a slede Petrovaradin i Beograd, gde se nalaze dve najatraktivnije tvrđave. Put se potom nastavlja pored Smedereva, Rama i Golupca. Deo Dunava na potezu od Beograda do Golupca postaje sve atraktivniji za turiste.

Potpisivanjem protokola, potpisnice su izrazile spremnost da u okviru svojih nadležnosti, preduzmu odgovarajuće korake i konkretne radnje, koji će omogućiti promociji "Tvrđava na Dunavu", upoznavanje posetilaca sa spomenicima kulture, njihovim značajem i potencijalima u cilju poboljšanja turističke ponude.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.