Njene fotografije su kao iz bajke

Izvor: Luftika.rs, 24.Maj.2016, 07:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Njene fotografije su kao iz bajke

Fotografkinja Maja Macanović putem manipulacije fotografijom stvara neki novi, bajkoviti svet. Kroz radove kao da priča priču, izražava spontanost i ljudske emocije.
Ona ima 22 godine, a fotografijom je počela da se  bavi  pre 4 godine.
Foto: Maja Macanović – Sve je nekako krenulo  zapažanjem raznih stvari u mojoj okolini  na jedan drugačiji način, to me je oduvek zaista oduševljavalo. Vremenom su me počele zanimati malo maštovitije, tematske fotografije, koje su mi >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << iskreno dolazile u snovima. Iz tog razloga sam odlučila da sama  naučim fotošop i razne tehnike uređivanja fotografije. Bio mi je potreban u ostvarivanju svih  tih nekih ideja koje su se motale po glavi. Prijavljivala sam se na razna takmičenja,  kako strana tako i domaća. Polako sam nizala uspehe, što me je još više motivisalo da učim i radim.
Koje osobine danas mora da ima jedan fotograf? -Što se tiče osobina, svaki fotograf koji želi da uspe mora da ima strpljenja. Mora biti uporan, istrajan  i originalan.
Prilikom fotografisanja vodiš računa o estetici, koliko je ona inače prisutna u tvom životu? -Estetika mi je veoma bitna, kako na fotografiji tako i u privatnom životu. Moglo bih se reći da sam perfekcionista. Po meni,  to je i vrlina i mana u ovom poslu,  jer dosta iscrpljuje.
Foto: Maja Macanović Može li od fotografisanja da se živi u Srbiji? -Mislim da se od fotografisanja može živeti, ali se prvo mora dosta uložiti.  Ne mislim samo finansijski, već i u sebe… Trud i rad se uvek na kraju isplate.
Šta te inspiriše? -Fotografija koja me najviše opisuje, pa, rekla bih da je iz kolekcije  ’’Woman, everyday inspiration’’.  Volim da prikazujem tu vrstu emocije, žensku snagu i nežnost kroz fotografiju.
Foto: Maja Macanović Koje fotografe iz Srbije bi istakla, ko su ti uzori? -Fotografa kojeg bih posebno istakla je Milan Josipović iz Srbije. Dopada mi se njegova tehnika rada. Proputovao je dosta, sa svakog putovanja vraćao se sa pričom koju je nama prenosio putem fotografija.
Kakvi su ti planovi za budućnost? -Plan za budućnost mi je da postanem još bolji fotograf, da delim svoje radove sa ljudima na izložbama, da se takmičim i budem primećena.
Pogledajte još neke njene fotografije
#td_uid_1_57456ecb664a3 .td-doubleSlider-2 .td-item1 { background: url(http://foto1.luftika.rs/uploads/2016/05/fotografije-maja-oko-80x60.jpg) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_57456ecb664a3 .td-doubleSlider-2 .td-item2 { background: url(http://foto1.luftika.rs/uploads/2016/05/fotografije-maja-belo-80x60.jpg) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_57456ecb664a3 .td-doubleSlider-2 .td-item3 { background: url(http://foto1.luftika.rs/uploads/2016/05/fotografije-maja-ptica-80x60.jpg) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_57456ecb664a3 .td-doubleSlider-2 .td-item4 { background: url(http://foto1.luftika.rs/uploads/2016/05/fotografije-maja-crno-belo-80x60.jpg) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_57456ecb664a3 .td-doubleSlider-2 .td-item5 { background: url(http://foto1.luftika.rs/uploads/2016/05/fotografije-maja-devojka-80x60.jpg) 0 0 no-repeat; }
1 of 5



Foto: Maja Macanović

Foto: Maja Macanović

Foto: Maja Macanović

Foto: Maja Macanović

Foto: Maja Macanović

















 Više o najlepšim fotografijama Novog Sada  
 

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.