Ni posle pola godine nije gotov tender za nabavku kamera za autobuse GSP-a

Izvor: Radio 021, 08.Apr.2016, 10:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ni posle pola godine nije gotov tender za nabavku kamera za autobuse GSP-a

Novosadski gradski prevoznik već četiri meseca čeka da republička Komisija za zaštitu prava ponuđača reši prigovor na postupak nabavke kamera za video nadzor u autobusima.

U GSP-u su za 021.rs potvrdili da nikakvog odgovora iz Beograda nema, a da, dok se Komisija ne oglasi, oni ne mogu da završe tender, pa sve to utiče da se odlaže početak uvođenja sistema video nadzora.

Podsetimo da je, nakon što su otvorene ponude sa tendera i odabrana najbolja, 18. decembra >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << prošle godine, uložen prigovor i da od tada sve stoji. Tender koji čeka predvideo je kupovinu opreme za prvih 30 autobusa video nadzorom i na njega je stiglo pet ponuda, a samo dve su bile ispravne. Odabrana je zajednička ponuda "Neolinka" iz Veternika i "Ekonomistelektro" iz Beočina vredna 5,8 miliona dinara.

Prigovor na tender podneli su ponuđači "Penta" iz Pule i “Econtrol” iz Novog Sada koji su zajedno nastupali, a odbijeni su jer nisu imali potpunu dokumentaciju.

Gradski prevoznik planirao je da oprema u 30 autobusa bude proba, a da ceo vozni park od oko 230 autobusa bude potom, u periodu od oko godinu dana, opremljen sistemom video nadzora kako bi se povećala bezbednost putnika i zaposlenih.

Predviđeno je da u autobusu bude po nekoliko kamera, najverovatnije četiri, koje ne samo da će beležiti sliku i zvuk iz unutrašnjosti vozila, već i iz okoline.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.