Nastavljaju se radovi na Žeželju, ponovo rade dizalice

Izvor: Radio 021, 25.Nov.2015, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavljaju se radovi na Žeželju, ponovo rade dizalice

Radnici angažovani na izgradnji Žeželjevog mosta danas su, nakon višednevnog zastoja, nastavili radove na dizanju visećih elemenata, saznaje 021.

Radnicima je investitor, špansko-italijanski konzorcijum "Azvi" uplatio dugovanje podizvođača "Mostogradnje" za specijalne dizalice korišćene na podizanju visećih elemenata, što omogućava radnicima da podignu preostala tri elementa na luku.

Azvi je sa firmom "Prolifting", čiji radnici su angažovani na izgradnji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << mosta, sklopio ugovor koji je omogućio direktno plaćanje dugovanja, s obzirom na to da "Mostogradnja" zbog svojih dugova nije mogla da ispuni ove obaveze. Doduše, dugovi u zaostalim platama prema radnicima stoje i nije poznato kada bi oni mogli da budu izmireni.

Zaostale plate bile su razlog ranijih protesta radnika "Proliftinga", ali i onih angažovanih u prethodnom periodu na izgradnji dugoočekivanog Žeželja. Ovi radnici u početku su ulazili u generalni štrajk, da bi potom podneli tužbe protiv "Mostogradnje". Ti postupci trenutno su u toku, potvrdili su za naš portal oštećeni radnici.

Podsetimo da su radnici "Proliftinga" obustavljali ranije štrajkove upozorenja jer su im delovi mesečnih zarada, usled protesta, bili u delovima uplaćeni. Više o gradnji Žeželjevog mosta pročitajte OVDE. (Gorica Nikolin - Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli )

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Ponovo rade dizalice na Žeželju

Izvor: B92, 25.Nov.2015

Radnici angažovani na izgradnji Žeželjevog mosta danas su, nakon višednevnog zastoja, nastavili radove na dizanju visećih elemenata...Radnicima je investitor, špansko-italijanski konzorcijum "Azvi" uplatio dugovanje podizvođača "Mostogradnje" za specijalne dizalice korišćene na podizanju visećih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.