Izvor: Luftika.rs, 27.Jun.2016, 07:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najbolji raspust u Spomen-zbirci Pavle Beljanski

Manifestacija Novosadsko dečje leto se, u organizaciji Dečjeg kulturnog centra „Deci na dar“, realizuje od kraja juna do kraja avgusta 2016. godine. A i ovog leta, od 27. juna do 1. jula u manifestaciji učestvuje Spomen-zbirka Pavla Beljanskog koja je za drugu nedelju letnjeg raspusta, pripremila kreativne radionice, namenjene grupama do 20 učesnika uzrasta od 6 do 12 godina.
Program obuhvata praktičan rad uz prethodni obilazak stalne postavke i aktuelne izložbe Pavle Beljanski – >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << prijatelj umetnika: Stojan Aralica, a kroz aktivno učenje i druženje deca saznaju više o kolekcionaru, njegovoj zbirci umetničkih dela, osnovnim umetničkim tehnikama i žanrovima, pravilima ponašanja i rada u muzeju. U kreiranje i realizaciju radionica uključen je stručni tim – kustosi Spomen-zbirke, uz pomoć studenata sa Odseka za pedagogiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.
Radionice u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog održavaće se svakog dana od 27. juna do 1. jula od 11 do 13 sati.
Ponedeljak, 27. jun: Gde pripadam
Nastao je nered kada su se izmešale razglednice sa delima iz kolekcije Pavla Beljanskog. Kako bi ponovo uredili našu policu razvrstavaćemo ih po autorima, uz pomoć igre prepoznavanja slikarskog rukopisa. Omiljenu sliku ćemo naslikati.
Utorak, 28. jun: Volim leto
Posmatrajući slike sa izložbe Stojana Aralice svako će ispričati svoju priču na temu šta nas asocira na leto: raspust, putovanja, odmor u priprodi, knjige, odevni predmeti, boje… A onda svi na slikanje omiljenog letnjeg doživljaja.
Sreda, 29. jun: Komadić koji nedostaje
Zamislite da su neke slike sa izložbe o Stojanu Aralici ostale bez naslikanih delova! Mi ćemo docrtati šta nedostaje, na naš način.
Četvrtak, 30. jun: Čiji sam komadić
Delovi sa nekoliko slika sa izložbe su se izgubili! U zajedničkoj potrazi kroz postavku pomoći ćemo im da nađu delo kome pripadaju.
Petak, 1. jul: Žena sa slamnim šeširom
Inspirisani slikom Stojana Aralice pravimo vesele letnje šešire raznih boja i neobičnih ukrasa od papira, plastičnih perli i drugih materijala.
Još zanimljivih radionica potražite ovde  

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.