Nagrada za najbolji istorijski roman za delo Grof Sava Vladislavić

Izvor: Radio 021, 01.Okt.2016, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrada za najbolji istorijski roman za delo "Grof Sava Vladislavić"

Nikola Moravčević dobitnik je nagrade za istorijski roman za delo "Grof Sava Vladislavić", saopštio je žiri za dodelu nagrade "Janko Veselinović".

U užem izboru našli su se romani: "Estoril" Dejana Tiago Stankovića u izdanju Geopoetike, "Putnikova ciglana" Radovana Belog Markovića u izdanju Srpske književne zadruge, "Grof Sava Vladislavić" Nikole Moravčevića, u izdanju Arhipelaga i "Lager" Ljubomira Koraćevića, u izdanju Književne opštine Vršac.

"Roman >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Nikole Moravčevića otkriva srpskoj književnoj i kulturnoj javnosti možda najvećeg diplomatu srpskog rasejanja, koji je opredelio sudbinu velikog imperijalnog carstva Rusije u vreme Cara Petra Velikog. Moravčević je, kao vrsni erudita, napisao roman koji istorijsku temu uznosi u najveće književne visine izuzetnim postupkom strukture u kojoj do punog izražaja dolazi njegov književni dar", naveo je žiri, uz ocenu da je roman "Grof Sava Vladislavić" jedan je od najboljih istorijskih romana napisanih u poslednjoj deceniji.

Žiri su sačinjavali Radovan Kalabić, predsednik i članovi: Ljubomir Ćorilić, književni kritičar i Tanja Jurišić, direktor Kulturno-obrazovnog centra u Bogatiću.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.