NASA regrutuje nove astronaute, neophodno dobro zdravlje

Izvor: Radio 021, 14.Feb.2016, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NASA regrutuje nove astronaute, neophodno dobro zdravlje

Prvi put nakon četiri godine Američka agencija za istraživanja svemira (NASA) regrutuje novu klasu astronauta koji će najverovatnije postati prva posada ljudi koji će kročiti na Mars.

Za poziciju astronauta do sada je apliciralo 6.100 osoba. Kako navode iz NASA-e, svi koji žele da apliciraju moraju da imaju završene bačelor studije iz matematike, nauke ili inžinjeringa, ači i iskustvo u radu u pomenutim poljima.

Pored toga, poželjno je da "novajlije" imaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << iskustvo u vojsci. Inače, vojno iskustvo je učestalo među astronautima NASA-e koji prolaze takozvani "astronautski test izdržljivosti".

Iz Američke agencije za istraživanja svemira tvrde kako je jedan od ključnih elemenata za dobijanje posla "emocionalna snaga i dobro mentalno zdravlje" budući da astronauti najveći deo vremena provode daleko od svojih porodica.

ASA planira da najkasnije do 2021. godine pošalje ljudsku ekspediciju na Mars.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.