Muž i žena pretučeni pred sinom

Izvor: 24sata, 24.Nov.2014, 01:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muž i žena pretučeni pred sinom

Pripadnica Aškalijske nacionalne zajednice Sandra Martinović tvrdi da je mučki sa suprugom, pred sinom, napadnuta jer su razgovarali na albanskom. U policiji, međutim, tvrde da je reč o “običnoj” svađi i tuči.

JEZIK - Sa suprugom i dvoje dece sam se vraćala sa slave od prijatelja i pričali smo na maternjem jeziku. Iz čista mira napali su nas mladić i devojka stari oko dvadesetak godina i počeli da nas udaraju – priča Sandra, koja je nakon napada završila i u >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << bolnici, gde joj je ustanovljen epileptični napad.

- Mladić je tukao mog muža dok me je devojka čupala za kosu. Sve to se odigralo pred našim dvanaestogodišnjim sinom koji je plakao i dozivao pomoć - priča žena, tvrdeći da je motiv napada bio upravo njihov jezik. Komšije su pozvale policiju, ali povodom incidenta niko nije uhapšen. Policijska istraga nije podržala Sandrinu verziju priče.

KO JE KRIV Matica Aškalija: Tukli su ženu, dete i čoveka jer govore jezikom sličnim albanskim, Policija: Potukla su se dva muškarca

- U incidentu u Jevrejskoj ulici učestvovala su dvojica muškaraca od kojih je jedan bio sa ženom, a drugi sa devojkom, koji su se posvađali i potukli. Protiv obojice učesnika incidenta biće podneta prekršajna prijava - saopšteno je u policiji, koja motiv napada nije okarakterisala kao napad na nacionalnoj osnovi. Povodom ovog napada oglasilo se i Ministarstvo za lokalnu samoupravu, kao i Matica Aškalija, u čije ime je Abedin Dino Toplica kazao da se i njemu nešto slično desilo.

KO JE KRIV Matica Aškalija: Tukli su ženu, dete i čoveka jer govore jezikom sličnim albanskim, Policija: Potukla su se dva muškarca

Sociolog Svetozar Kozarov, međutim, upozorava.

- Netrpeljivost prema bilo kojoj vrsti različitosti treba da bude primereno kažnjena. Međutim, povezivati svaki incident sa nacionalnim ili rasnim motivima je zloupotreba koja ne ide u prilog nikome - kaže Kozarov.

Nastavak na 24sata...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.