Mora da ovo nije sve: životna priča o studentu i oboleloj devojčici koja je ujedinila Srbiju

Izvor: Luftika.rs, 08.Feb.2016, 03:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mora da ovo nije sve: životna priča o studentu i oboleloj devojčici koja je ujedinila Srbiju

Sećate li se Jovana Simića, studenta  koji je prodao kolekciju dresova da bi pomogao lečenje Nađe Novaković, teško obolele devojčice koju nije poznavao? Tada je izgubio posao i na aukciji prodao najvrednije stvari koje je imao – originalne dresove svetskih klubova koje je skupljao od detinjstva. Ona se plašila da neće preživeti, a on se ničega nije plašio. Danas, nakon 2 godine, oboje su živi i zdravi, a film koji je o njima snimljen imaće novosadsku premijeru u Areni Cineplex. >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs <<
Film “Mora da ovo nije sve” govori o Jovanu, njegovim bitkama i naporima i Nađinoj borbi za život. Kada su se upoznali, Nađa, tada 9-godišnja devojčica obolela od leukemije, pitala ga je: “Šta ako ne preživim?” To je dugo bio radni naziv filma, inače rediteljskoj debija Uroša Maksimovića.
Facebook / Pomozimo Nađi Premijera u Novom Sadu biće održana 17. februara u Areni CINEPLEX od 20.30h. Karte su u prodaji od 11. februara, a cena je 200 dinara.
Jovan Simić je došao na ideju da aukcijom sportskih dresova u Beogradu i Novom Sadu prikupi što više novca za Nađu, pritom je uopšte nije poznavao. Maloj Nađi Novaković je bilo potrebno 300.000 evra za lečenje teškog oblika leukemije u Nemačkoj. Tada je Jovan radio u jednom kineskom restoranu, ali je ostao bez posla, jer nije mogao da uskladi obaveze. Ali nije odustajao, krenuo je na put koji će mu promeniti život. I mnogima oko njega.
Akciju su pomogli fudbalski i košarkaški klubovi Crvena Zvezda i Partizan, OFK Beograd, kao i mnogi sportisti: Milen Mačvan, Ivica Kralj, Dušan Kecman, Veljko Paunović, Miroslav Raduljica, Danko Lazović, Miloš Ninković i sakupljeno je 80.000 evra.
Prvi kadrovi filma snimljeni su decembra 2014. godine u Frajburgu gde je Nađa bila na lečenju. Film hronološki prati događaje, od Simićevog javljanja Nađinim roditeljima i njegove ideje da skromno animira ljude iz svog okruženja, do toga da akcija, posle jednog novinarskog članka postaje glavna vest u Srbiji.

Reditelj prati i tok Nađinog lečenja u Frajburgu, kao i njeno potpuno izlečenje i povratak u Srbiju. U filmu pored Simića i Nađinih roditelja, učestvuju i Zoran Kesić, ekipa serije “Državni posao”, Nenad Pagonis, novinari Darko Nikolić, Miloš Šaranović i Igor Vujičin, direktor škole OŠ “Ivo Andrić” Milan Pašić i Simićevi drugovi koji su preneli svoje viđenje cele akcije.
Film je urađen u kuhinji produkcijske kuće Alternativa i već je raznežio beogradsku publiku, premijerom u Sava centru.
Nađa je danas zdrava devojčica, a jedno je sigurno, iz sale nećete izaći ravnodušni.
Pogledajte koji događaji nas čekaju u februaru  

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.