MUP otkrio 170 ilegalnih migranta

Izvor: Radio 021, 29.Jun.2016, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUP otkrio 170 ilegalnih migranta

Pripadnici policije, koji su učestvovali u međunarodnoj akciji "Siročo - 2", usmerenoj na rasturanje kriminalnih mreža koje se bave krijumčarenjem migranata duž zapadnobalkanske rute, uhapsili su pet osoba i otkrili 170 ilegalnih migranata, saopštio je MUP.

Tokom akcije koja je trajala 36 sati, i u kojoj su učestvovale policije Austrije, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Nemačke, Mađarske, Rumunije, Srbije, Slovenije, Švajcarske i EUROPOL uhapšeno je ukupno 39 osumnjičenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << za krijumčarenje ljudi i otkriveno 580 ilegalnih migranata.

Cilj akcije bila je pravovremena razmena informacija i reakcija službi za sprovođenje zakona kako bi se detektovale aktivnosti krijumčarenja migranata.

Srpska policija, u okviru akcije, obavila je kontrolu 1.101 vozila i 1.343 osobe.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.