Luci Novi Sad sertifikat prvog lučkog operatera

Izvor: Radio 021, 03.Sep.2015, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Luci Novi Sad sertifikat prvog lučkog operatera

Luka Novi Sad od danas je u statusu lučkog operatera, jer joj je Agencija za upravljanje lukama Republike Srbije dodelila sertifikat lučkog operatera.

Pomenuti sertifikat direktoru Luke Aleksandru Milovančevu danas je uručio v.d. direktora Agencije za upravljanje lukama Republike Srbije Vuk Perović.

"Delatnosti Luke Novi Sad u potpunosti su odobrene i legalne i obuhvataju transportne usluge ukrcavanja, prekrcavanja, iskrcavanja, prenos i slanje tereta, skaldištenje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << deponovanje i transportne operacije sa različitim teretom, kao i distribuciju i logistiku tereta", rekao je Milovančev.

On je istakao da je u Luci Novi Sad rešenje o davanju statusa lučkog operatera primljeno sa, kako je rekao, verom da je nastupilo vreme u kome će uslovi poslovanja na tržištu usluga na rekama biti izjednačeni za sve, što će, po njemu, voditi suzbijanju nelojalne konkurencije.

"Luka Novi Sad osnovana je 1982. godine, a od 1984. posluje u režimu pristaništva otvorenog za međunarodni saobraćaj. Zbog svog položaja na Dunavu i oslonca na putnu i železniču infrastrukturu, Luka Novi Sad je značajno saobraćajno-transportno središte u Vojdvodini i i Srbiji", istakao je Milovančev, dodajući da je luka da bi dobila status lučkog operatera, predočila sve potrebne dokaze da je njeno poslovanje u potpunosti usklađeno sa zakonom.

V.d. direktora Agencije za upravljanje lukama Republike Srbije Vuk Perović rekao je da je Luka Novi Sad prva u Srbiji dobila sertifikat lučkog operatera i da je po tome, ali kako je kazao, i po visokom nivou pružanja lučkih usluga, primer za sve luke u Srbiji.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.