Lončar o novim zdravstvenim knjižicama: Nisam zadovoljan organizacijom

Izvor: Radio 021, 26.Jul.2017, 11:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lončar o novim zdravstvenim knjižicama: Nisam zadovoljan organizacijom

Sve planirane zdravstvene kartice su odštampane i isporučene RFZO i u toku je njihova podela građanima, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar i istakao da je nezadovoljan organizacijom celog tog posla.

"Organizacija je trebalo da bude dosta bolja. Nismo zadovoljni kako je to urađeno i moraće iz toga određene pouke da se povuku i neki ljudi će morati da snose posledice zato što se ovakve stvari dešavaju", rekao je Lončar odgovarajući na pitanje novinara >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << zašto toliko traje podela zdravstvenih kartica.

Upitan i o kašnjenu overe novih zdravstvenih kartica, Lončar kaže da za to nema opravdanja.

"Ja sam odgovoran. Nije se sprovodilo ono što sam rekao da se sprovodi i to mora da se reši, s tim sam upoznao i premjerku", rekao je Lončar i naveo da je već napravljen plan kako da se te stvari reše.

Ministar kaže da je konačno potrebno sprovesti reformu zdravstvenog sistema koja podrazumeva prelazak na elektronski sistem kako se takvi problemi ne bi dešavali. Naveo je da se radi kompletno novi sistem koji će omogućiti da se to istog momenta kad se uplate doprinosi za zdravstveno osgiranje, u sistemu vidi da li su uplaćeni.

Podsetio je i da se prelazi na elektronski recept koji će umnogome pomoći jer hronični bolesnici više neće morati da idu lekaru na mesec, dva nego jednom ili dva puta godišnje, i dobijaće elektronski recept sa kojim će moći da podignu lekove.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.