Krijumčar migranata vozio 200 km/h bežeći od policije

Izvor: Radio 021, 11.Jul.2017, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krijumčar migranata vozio 200 km/h bežeći od policije

Makedonska policija je danas na auto-putu kod Skoplja, posle potere, zaustavila putnički automobil u kojem je švercovano 12 migranata iz Pakistana i Egipta.

Kako prenose mediji, direktor Biroa MUP za javnu bezbednost Lazo Velkovski je rekao da su četiri migranta bila u prtljažniku "mercedesa S", a ostali u kabini vozila.

Po njegovim rečima, vozač se oglušio o naredjenje policije da zaustavi automobil i probio je rampu na naplatnoj stanici kod Velesa, nastavivši >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ka Kumanovu. Policija ga je sustigla četrdesetak kilometara dalje, kod Rafinerije "Okta", zaustavila automobil i uhapsila vozača.

"Vozio je i brzinom od 200 kilometara na sat da bi izbegao policiji. Uspeo je da probije prvu polcijsku blokadu, ali su se poteri pridružile i druge policijske patrole", rekao je Velkovski.

Vozač mercedesa B.K. je jedan od organizatora kriminalne grupe čijih je 13 članova uhapšeno u jučerašnjoj akciji koju je je policija sprovela zajedno s Tužilaštvom za organizovani kriminal, dok je 10 osumnjičenih u bekstvu. Ta grupa je, kako je rekao Velkovski, deo medjunarodne mreže, a organizatori su osobe iz Avganistana i Pakistana koje duže vreme borave u Makedoniji, Srbiji i Grčkoj.

U koordinaciji s njima osumničeni članovi kriminalne grupe u Makedoniji su organizovali krijumčarenje ilegalnih migranata preko Makedonije prema Srbiji i zapadnoevropskim zemljama. Tokom akcije makedonske policije zaplenjeno je šest motornih vozila, 27.000 evra, pištolj, mobilni telefoni i SIM-kartice.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.