Kovilj dobio prečistač otpadnih voda

Izvor: Radio 021, 22.Maj.2015, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kovilj dobio prečistač otpadnih voda

Kovilj je dobio prečistač otpadnih voda.

Prečistač se nalazi zapadno od centra Kovilja, na udaljenosti od oko 700 metara od samog naselja. Izgradnjom se stvaraju tehnički preduslovi za puštanje novizgrađene kanalizacione mreže u redovan rad.

Dovođenjem novoizgrađene kanalizacione mreže u funkcionalno stanje stvoriće se uslovi za bolji, ekološki ispravniji i kvalitetniji život stanovnika tog naselja. U septembru, najkasnije oktobru bi trebalo da počne priključivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << domaćinstava na kanalizacionu mrežu.

Radovi na izgradnji prečistača izvođeni su u dve faze, izvodilo ih je GP "Graditelj NS" DOO, ugovorena vrednost radova u prvoj fazi je 55 miliona dinara, a u drugoj fazi 136 miliona dinara. U Kovilju je u ranijem periodu izgrađeno 46 kilometara mreže sekundarne kanalizacije, i devet crpnih stanica, čime je omogućeno da problem odvođenja otpadnih voda bude rešen u celom naselju.

Paralelno sa ovim "Zavod za izgradnju grada" radi prečistače i u Stepanovićevu i Rumenci.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.