Konferencija o značaju razvoja turističkih potencijala Srbije

Izvor: Radio 021, 27.Apr.2015, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konferencija o značaju razvoja turističkih potencijala Srbije

Centar za istraživanja i studije turizma uz saradnju sa "Bios Fondom" i Centrom za istraživačke i razvojne projekte "Eco Dev" realizuje dva projekta od velikog značaja za turistički potencijal Srbije.

U pitanju su projekti "Izgradnja održive budućnosti za zaštićena područja Srbije", a koji se realizuje i finansira u okviru SENSE – Programa podrške organizacijama civilnog društva iz oblasti zaštite životne sredine u Srbiji koji sprovodi REC (Regional Environmental >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Centre), kao i projekat "Međuopštinsko povezivanje na teritoriji Fruške gore u cilju jačanja strukture budućih lokalnih akcionih grupa (LAG)", koji Centar za istraživanja i studije turizma realizuje uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

Prema rečima izvršne direktorke Centra, Jelisavete Purić Samardžije, svrha projekata je stvaranje efikasnog i održivog mehanizma za formiranje i jačanje partnerstava privatnog, javnog i civilnog sektora.

"Ovo ćemo obaviti kroz stvaranje uslova za uspostavljanje lokalnih akcionih grupa na teritoriji Fruške gore i Đerdapa i omogućavanje uspešnog sprovođenja LIDER pristupa. LIDER pristup se pokazao efikasnim prilikom pokretanja i sprovođenja lokalnih razvojnih strategija sa inicijativama i odlukama lokalnih aktera, a ujedno otvara mogućnost za korišćenje sredstava dostupnih kroz IPARD program", kaže Purić Samardžija uoči dvodnevnog sastanka o "Leader" pristupu u Sremskim Karlovcima.

Konsultativni sastanak/radionica sa temom "LEADER pristup u održivom razvoju zaštićenih područja Srbije" će se održati 28. i 29. aprila u Hotelu "Premier Prezident" 5* u Sremskim Karlovcima.

Detaljnu agendu svih dešavanja možete pogledati na ovom linku.

Za sve dodatne informacije, uputite mejl na: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli ili pozovite 021/472-20-42, 065/5-511-117.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.