Kolinda: Ne blokiramo Srbiju, moraju da usvoje evropske standarde

Izvor: Radio 021, 30.Apr.2016, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolinda: Ne blokiramo Srbiju, moraju da usvoje evropske standarde

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je, govoreći o odnosima sa Srbijom, da "ono što Hrvatska traži nije nikakvo bilateralno pitanje, nego pitanje ispunjavanja pristupnih kriterijuma", istih oni koje je i sama Hrvatska morala da ispuni.

Upitana da li Hrvatska namerava da blokira Beograd u evropskom pristupnom procesu, ona je u intervjuu za "Jutarnji list" rekla da tu nije reč o blokadi.

Dodala je i da hrvatska diplomatija ima zadatak da objasni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << EU da nije reč o sporu između Hrvatske i Srbije, nego o tome da Srbija mora da usvoji evropske standarde, prenela je Hina.

Grabar Kitarović je, takođe, rekla da ove godine ne ide ni u Jasenovac niti u Blajburg, jer ne želi da učestvuje u ideološkim podelama.

- Ne želim kao predsednica participirati u daljem intenziviranju ideoloških podela, želim to završiti, jer smatram da politikanstvo oko Jasenovca i Blajburga ponovo viktimizira njihove žrtve. Žrtve zaslužuju dostojanstvo, pijetet i mir - istakla je Grabar Kitarović u intervjuu za "Jutarnji".

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.