Koliko godina dodaje seda kosa?

Izvor: Radio 021, 05.Maj.2016, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koliko godina "dodaje" seda kosa?

Ima žena kojima sede vlasi odlično pristaju, ali većini dodaju godine, pa bi mogle da razmisle o farbanju.

Tako bar tvrde istraživači iz centra za transplantaciju kose u Mančesteru.

U ispitivanju je učestvovalo hiljadu ispitanika oba pola koji su se složili da žena izgleda šest godina starije ako je seda. Muškarci su u boljem položaju jer im sede dodaju samo tri godine. Čak 62 procenta dama kažu da ih seda kosa čini starijim više nego bilo koji drugi faktor, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << pa i bore.

U proseku, žene prve sede dobijaju u 34. godini, a muškarci godinu ranije. Čak 82 posto dama počinju sa farbanjam čim primete prve sede, što radi svaki peti muškarac. Ne iznenađuje podatak da, kada bi mogli da biraju, muškarci bi radije bili sedi nego ćelavi. Opadanje kose u njima izaziva istu odbojnost kao ženama sede vlasi.

Autor: Novosti

Autor: 0

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Seda kosa "dodaje" šest godina

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Maj.2016

Ima žena kojima sede vlasi odlično pristaju, ali većini dodaju godine, pa bi mogle da razmisle o farbanju.. Tako bar tvrde istraživači iz centra za transplantaciju kose u Mančesteru...U ispitivanju je učestvovalo hiljadu ispitanika oba pola koji su se složili da žena izgleda šest godina starije...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.