Koliko dugo deluje kafa?

Izvor: Radio 021, 30.Avg.2016, 22:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koliko dugo deluje kafa?

Jutanja kafa mnogima je jedini način da uspešno otvore oči i krenu u novi radni dan, ali i taj učinak nije večan, tvrde naučnici.

Naime, jedno istraživanje pokazuje da postoje situacije u kojima kofein više nema isto dejstvo, a to je nakon tri dana lošeg sna.

Vrlo je jednostavno – što lošije spavate, kofein deluje slabije jer telo više nema dovoljno energije da bi ga podržalo.

Tokom istraživanja je izvršen eksperiment zahvaljujući kojem se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ispostavilo da su neispavani ljudi koji su uzimali kofein, za razliku od druge grupe koja je uzimala placebo bili nervozniji i pospaniji od njih.

Ako znate da vam sledi nekoliko napornih dana, pokušajte da se naspavate kako bi vam kafa dala stimulans koji će vam pomoći da izdržite.

Autor: 021

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.