Kiril Tjurdenjev novi direktor NIS-a

Izvor: Radio 021, 24.Mar.2017, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kiril Tjurdenjev novi direktor NIS-a

Novi direktor Naftne industrije Srbije biće Kiril Tjurdenjev.

Kako se navodi, Tjurdenjev je do sada bio prvi zamenik generalnog direktora NIS-a zadužen za preradu i promet.

Pre dolaska u NIS, Tjurdenjev je bio na funkciji predsednika i predsedavajućeg Upravnog odbora OAO "Objedinjena naftno-hemijska kompanija".

U aprilu 2016. godine počinje sa radom u NIS na poziciji prvog zamenika generalnog direktora za preradu i promet. Za člana Odbora direktora NIS-a >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << izabran je u decembru prošle godine.

Navodi se da će dosadašnji direktor Kiril Kravčenko nastaviti da obavlja funkciju zamenika generalnog direktora "Gaspromnjeft" za upravljanje inostranim aktivama. "Ponosan sam na rezultate koje je NIS postigao za vreme mog rada na funkciji generalnog direktora kompanije. Za 8 godina NIS je prošao ogroman put od lokalne kompanije do ozbiljnog međunarodnog igrača na energetskim tržištima", naveo je Kravčenko.

On je dodao da će "nastaviti da učestvuje u rešavanju strateških pitanja razvoja NIS u ulozi člana Odbora direktora kompanije i obezbediti neophodne ekspertize za novog generalnog direktora".

"Uveren sam da sa Kirilom Tjurdenjevom NIS dobija efikasnog i iskusnog rukovodioca, sposobnog da uspešno odgovori na sve izazove koji stoje pred našom kompanijom, i da reši ambiciozne zadatke, vezane za realizaciju ključnih investicionih projekata NIS", istakao je Kravčenko.

Autor: agencije

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.