Izložba radova Zvonka Petrovića od ponedeljka u KCNS

Izvor: Radio 021, 04.Dec.2016, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba radova Zvonka Petrovića od ponedeljka u KCNS

Izložba radova Zvonka Petrovića, pod nazivom "Manipuacija kvadrata", biće otvorena u ponedeljak, 5. decembra u Malom likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada.

Zvonko Petrović je diplomirao slikarstvo (2007) na Fakultetu umetnosti u Prištini – Zvečanu. Master studije slikarstva završio je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu (2010). Učestvovao je na više od 30 grupnih izložbi (Beograd, Novi Sad, Gornji Milanovac, Ohrid i Šabac) i 5 samostalnih (Novi Sad, Šabac, Vranje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i Kragujevac). Učestvovao je u realizaciji projekata u okviru manifestacije "Noć muzeja" u Šapcu (2013, 2014). Realizovao je performanse: "Protestetizam“ (Šabac, 2013) i "P(g)azi umetnik" (Šabac, 2015). Autor je murala "Dobro temperovani klavir" u okviru projekta "Muralizacija grada Šapca", čiji je nosilac i koordinator.

Dobitnik je stipendije Fonda Vlade Republike Srbije za mlade talente, kao i nagrada "Igor Belohlavek" (Oktobarski salon u Šapcu, 2013) i specijalne nagrade žirija, 12. Međunarodnog bijenala umetnosti minijature u Gornjem Milanovcu (2014). Radovi mu se nalaze u zbirkama Narodnog muzeja u Šapcu i Šabačke biblioteke. Jedan je od osnivača i članova umetničke organizacije Holodrom. Bavi se i likovno-pedagoškim radom. Živi i radi u Štitaru kod Šapca.

Otvaranje izložbe je u 18 časova.

Autor: 021

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

"Manipulacija kvadrata" u Malom likovnom salonu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Dec.2016, 08:36

U Malom likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada danas u 18 časova biće otvorena izložba pod nazivom "Manipulacija kvadrata" autora Zvonka Petrovića...Zvonko Petrović rođen je 1983. godine u Šapcu. 2007. godine diplomirao je slikarstvo na Fakultetu umetnosti u Prištini - Zvečanu, a master...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.