Izabrani laureati priznanja Zmajevih dečjih igara

Izvor: Radio 021, 28.Apr.2015, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izabrani laureati priznanja Zmajevih dečjih igara

58. junski programi Zmajevih dečjih igara održaće se u Novom Sadu od 3. do 7. juna ove godine, kada će laureatima biti uručena priznanja.

Na sednici održanoj 27. aprila Upravni odbor Međunarodnog centra književnosti za decu "Zmajeve dečje igre" doneo je jednoglasno odluku o ovogodišnjim laureatima.

Ove godine Povelja Zmajevih dečjih igara za izuzetan doprinos stvaralaštvu za decu, bezgraničnu odanost svetu detinjstva i najplemenitijim ljudskim težnjama dodeliće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << se književniku Gradimiru Stojkoviću; nagrada za izuzetan stvaralački doprinos  savremenom izrazu u književnosti za decu Gordani Maletić, književnici iz Beograda, a nagrada za popularisanje književnosti za decu Dečjem odeljenju Gradske biblioteke u Novom Sadu, koja ove godine obeležava 60. godina postojanja i rada.

Zmajev pesnički štap i čast da otvori 58. Zmajeve dečje igre pripašće novosadskom književniku Anđelku Erdeljaninu.

Priznanja će dobitnicima biti uručena 3. juna, na otvaranju Junskih programa, u Sremskoj Kamenici.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.