Istrčali na pistu aviona kako bi izbegli kontrolu

Izvor: Radio 021, 31.Jul.2016, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istrčali na pistu aviona kako bi izbegli kontrolu

Četiri muškarca severnoafričkog porekla izazvali su paniku na aerodromu u Lisabonu, glavnom gradu Portugala, nakon što su istrčali na pistu po izlasku iz aviona, koji je stigao iz Alžira.

Policija je uhapsila prestupnike i jedan je prebačen u bolnicu sa manjim povredama.

Aerodrom je bio zatvoren pola sata i nekoliko letova preusmereno je u Porto i Faro.

Vlasti Portugala kontaktirale su kolege u Alžiru i u toku je istraga, ali nema dokaza da su prestupnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << povezani sa teroristima. Vlasti su izrazile uverenje da su pokušali da ilegalno uđu u Portugal.

Izvori su lokalnim medijima izjavili da su četvorica, koja su doputovala sa pasošima, aktivirala alarmni sistem na aerodromu. Oni su pokušali da prisilno dođu do izlaza za vanredne situacije kako bi izbegli kontrolu.

Autor: Srna

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.