Huligani terorišu ceo kraj na Limanu

Izvor: Radio 021, 31.Okt.2014, 22:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Huligani terorišu ceo kraj na Limanu

Na ulazu u zgradu u Balzakovoj 45 na Limanu već više od tri godine stoji uvredljiv grafit, a stanari se plaše da ga prekreče bojeći se osvete huligana.

Grafit su potpisali navijači Vojvodine koji su već pretukli predsednika skupštine stanara kada je 2011. prekrečio njihov grafit.

Grafit "Pi..o matora, što sada ne krečiš. FKV!" nastao je u oktobru 2011.

- Imamo problema sa navijačima. Uveče se okupljaju između zgrada, piju, često puše marihuanu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i galame. Svima nam je zbog toga neprijatno - kaže Mira L. koja živi u ovom kvartu na Limanu.

Njena komšinica Vesna T. se sa mužem i osmogodišnjim sinom u zgradu doselila pre nekoliko meseci. Grafit joj je odmah zapao za oko.

- Suprug i ja smo razmišljali da grafit prekrečimo, pa smo odustali. Ne želimo da sina, a ni nas same dovodimo u neprijatnu i opasnu situaciju - priča Vesna za "24sata".

Ovo nije jedini grafit koji pokazuje da u ovom kvartu vladaju huligani koji se kite bojama fudbalskih klubova. "Naš grad, naša pravila! Liman FKV" jedan je od njih, a nedaleko odatle nacrtan je i mural na kome je ljutiti navijač sa bejzbolkom u ruci.

Iako negoduju zbog grafita i murala, građani se nisu obraćali gradskim institucijama, a grafite kažu da ne smeju sami da prekreče. Uvredljivi grafit planiraju da prekreče aktivisti udruženja "Novi Sad ima srce", koji su ovog leta uređivali više lokacija u gradu.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.