Holivudski producent tuži Dizni zbog krađe ideje za film Zootopia

Izvor: Radio 021, 25.Mar.2017, 23:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Holivudski producent tuži Dizni zbog krađe ideje za film "Zootopia"

Holivudski producent i scenarista Geri Goldman tužio je Dizni zbog krađe ideje za film "Zootopia" koji je postao apsolutni hit širom sveta.

Goldman optužuje animacijskog giganta za krađu ideja koje je napisao prije 17 godina. Ističe kako u oba scenarija ima suštinskih sličnosti.

"Kopirali su Goldmanove teme, scene, likove, grafiku i dijaloge, neke skoro od reči do reči", navodi se u tužbi na 37 stranica.

Zootopia je nominovana za veliki broj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << nagrada ove godine, a osvojila je i Oskara u kategoriji najboljeg animiranog filma. Priča istražuje predrasude i trenutne rasne probleme kroz različite tipove životinja. Do sada je zaradila jednu milijardu dolara.

Disney tvrdi kako Goldman u tužbi navodi niz lažnih navoda.

"To je neprincipijelan pokušaj da se u preuzmu zasluge za uspešan film koji nije kreirao. Branićemo se energično na sudu", kazali su u Dizniju.

Goldman je poznati producent i scenarista koji je radio filmove poput "Totall Recall" u kojem glumi Arnold Švarceneger i "Minority Report" u kom igra Tom Kruz.

Autor: Klix.ba

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.