Hju Lori dobio zvezdu na Bulevaru slavnih

Izvor: Radio 021, 26.Okt.2016, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hju Lori dobio zvezdu na Bulevaru slavnih

Britanski glumac Hju Lori, zvezda "Crne Guje" i "Doktora Hausa", zacementirao je svoj status u eliti industrije zabave dobijanjem zvezde na holivudskom Bulevaru slavnih.

Dok su ga na holivudskoj svečanosti silno hvalili njegov dugogodišnji saradnik Stiven Fraj i autor "Hausa" Dejvid Šor, Hju Lori, skroman glumac koji nikad nije voleo da se ističe, nije znao kud bi sa sobom od nelagode.

"Imam 57 godina i u životu sam imao mnogo sreće od početka do kraja, tako >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da gotovo svakoga dana očekujem da će mi klavir pasti na glavu kako bi se stvorila ravnoteža", rekao je Lori.

Pohvalio je Ameriku što je izmislila farmerke, picu i martini, za koji kaže da je "sonet u čaši".

Lori je osvojio dva uzastopna Zlatna globusa za portret doktora Hausa 2006. i 2007. i za tu ulogu sedam puta bio nominovan za Emi, koji dosad nije osvojio. Svojevremeno najplaćeniji televizijski glumac, uspešni bluzer i džezer, svoj uspeh uglavnom pripisuje dobrim scenaristima, producentima i rediteljima.

Rođen u Oksfordu, počeo je da glumi na Kembridžu zajedno s Frajom, Emom Tompson i Tildom Svinton pošto mu je mononukleoza uništila snove da sledi oca u britanskoj olimpijskoj veslačkoj reprezentaciji.

Lori i Fraj zajedno su glumili u nekoliko poznatih britanskih humorističnih televizijskih serija uključujući "Crnu guju" i "Dživsa i Wustera" Globalnu slavu stekao je glumeći doktora Gregorija Hausa u istoimenoj američkoj seriji od 2004. do 2012. godine.

Autor: Hina

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.