Hitler ubio tri miliona Jevreja, ja ću toliko narkomana

Izvor: Radio 021, 30.Sep.2016, 10:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Hitler ubio tri miliona Jevreja, ja ću toliko narkomana"

Filipinski lider Rodrigo Duterte pojačao je krvavu anti-kriminalnu retoriku poređenjem Holokausta sa svojom ambicijom koja bi ga "usrećila”.

On je istakao da bi bio srećan ukoliko bude uspeo da pobije tri miliona zavisnika od narkotika. Duterte je to izjavio po povratku iz Vijetnama gde je razgovarao sa tamošnjim liderima o načinima borbe protiv droge.

"Hitler je ubio tri miliona Jevreja, a mi imamo tri miliona narkomana. Bio bi srećan ako bi ih sve pobio", izjavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je Duterte pozivajući se na procenu filipinske vlade o broju preprodavaca i uživaoca narkotika na Filipinima.

Duterte kaže da njegove javne pretnje smrću služe kako bi zastrašile dilere drogom i navele ih da prestanu time da se bave kao i da obeshrabri potencijalne korisnike.

U svojoj predizbornoj kampanji, Duterte je obećao da će pobiti toliko dilera i korisnika droge da će "moći da nahrani sve ribe na obalama Manile", kao i da će ih ubijati vešanjem, jer "ne želi da troši struju na njih".

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.