Hici upozorenja prema brodu Severne Koreje

Izvor: Radio 021, 08.Feb.2016, 09:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hici upozorenja prema brodu Severne Koreje

Južnokorejska mornarica ispalila je danas hice upozorenja severnokorejskom patrolnom brodu na pomorskoj granici između dve zemlje, dan nakon što je Pjongjang saopštio da je lansirao posmatrački satelit uz pomoć rakete dugog dometa.

Ministarstvo odbrane Južne Koreje saopštilo je da je severnokorejski brod ušao u njene teritorijalne vode u Žutom moru. "Brod se ubrzo povukao posle upozorenja", dodalo je ministarstvo.

Južna i Severna Koreja se ne slažu oko linije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << razgraničenja na Žutom moru od završetka korejskog rata. Korejski rat, vođen od 1950. do 1953, završen je primirjem, a ne mirovnim sporazumom, što je ostavilo korejsko poluostrvo tehnički i dalje u ratnom stanju.

Južna Koreja se nalazi u stanju povišene pripravnosti od 6. januara kada je severni sused saopštio da je uspešno izveo prvu probu hidrogenske bombe koja je mnogo snažnija od atomske bombe.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.