Govor Anite Mančić i Rodoljupci večeras otvaraju 61. Sterijino pozorje

Izvor: Radio 021, 26.Maj.2016, 08:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Govor Anite Mančić i "Rodoljupci" večeras otvaraju 61. Sterijino pozorje

Sterijino pozorje, 61. po redu, počeće večeras u 20 časova govorom Anite Mančić i predstavom "Rodoljupci" u Srpskom narodnom pozorištu.

Festival će se održati pod sloganom "Gde su granice", a u selekciji Pozorja naći će se sedam predstava u takmičarskom i dve u međunarodnom programu.

U takmičarskoj selekciji publika će moći da vidi predstave "Tuđe srce ili pozorišni traktat o granici" u režiji Dina Mustafića, "Mi smo oni na koje su nas roditelji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << upozoravali" Bosanskog narodnog pozorišta u režiji Mirjane Karanović, "Hromi ideali" Narodnog pozorišta iz Užica prema romanu "Čedomir Ilić" Milutina Uskokovića i "Pijani" Ateljea 212 reditelja Borisa Liješevića.

Takođe, u istoj selekciji su i predstave "Edeš Ana" reditelja Jožefa Cajlika i "Violinista na krovu" koprodukcija između Srpskog narodnog pozorišta i Novosadskog pozorišta, kao i predstava koja će otvoriti festival  "Rodoljupci" prema istoimenom delu Jovana Sterije Popovića u režiji Andraša Urbana i izvođenju Narodnog pozorišta Beograd.

U okviru međunarodne selekcije "Krugovi" koja nije takmičarskog karaktera, publika će imati priliku da vidi dve predstave i to "Fazanov ples" iz Budimpešte u režiji Bele Pintera i "Brašno u venama" iz Sarajeva u režiji Borisa Liješevića.

Podsetimo, festival će ove godine trajati kraće, odnosno osam dana, jer se organizuje sa 30 odsto manje budžeta u odnosu na prošlu godinu, ali to neće uticati na kvalitet programa, istakli su organizatori.

Autor: 021

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

FESTIVAL Anita Mančić i "Rodoljupci" otvaraju Sterijino pozorje

Izvor: Blic, 26.Maj.2016

Govorom Anite Mančić i izvođenjem predstave "Rodoljupci" u Srpskom narodnom pozorištu večeras u 20 sati počinje Sterijino pozorje...Festival će se održati pod sloganom "Gde su granice", a u selekciji Pozorja naći će se sedam predstava u takmičarskom i dve u međunarodnom programu...Selektorka...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.