Generacije roditelja u Srbiji liberalnije od generacija dece

Izvor: Radio 021, 26.Okt.2016, 20:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Generacije roditelja u Srbiji liberalnije od generacija dece

Profesorka Fakulteta političkih nauka u Beogradu Snježana Milivojević ocenila je da su generacije roditelja u Srbiji liberalnije od generacija dece.

Ona je ocenila da su "populisti samo vrh ledenog brega" i da odgovornost za loš položaj žena u javnosti "snose i liberalne snage".

"Retradicionalizacija i rast konzervativizma i ekstremizma, ne samo u Srbiji nego u celom svetu, veoma loše utiču na položaj žena, a strašno je to što su generacije naših roditelja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << liberalnije nego generacije naše dece", kazala je Milivojević.

Navela je da, iako deluje neobično to što su značajne evropske političarke uglavnom iz konzervativnih stranaka, to je jednostavno objasniti: uspešne političarke su one koje pruže uveravanja da neće poremetiti konzervativni odnos snaga.

Ocenila je da je u digitalnom okruženju mizoginija dobila nove oblike, a društvene mreže su postale ekstremno neprijateljsko okruženje za žene.

Autor: Beta/ foto: Medija centar Beograd

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.