Futoška kupusijada u petak i subotu

Izvor: Radio 021, 20.Okt.2014, 20:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Futoška kupusijada u petak i subotu

Futoška kupusijada, 15. po redu, održaće se u petak i subotu, 24. i 25. oktobra u centru Futoga.

Futoška kupusijada predstavlja jedinstvenu manifestaciju u Srbiji - po tematici kojoj je posvećena, mestu svoga redovnog održavanja i bogatstvu mogućnosti koju pruža autohtona sorta kupusa kakva se uzgaja i prerađuje isključivo u Futogu.

Na manifestaciji se promoviše projekat Futoški kupus - brend Srbije, kroz predstavljanje privrednih potencijala Futoga, lokalnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << običaja  i turističke ponude sela, sa akcentom na pripremanju jela od futoškog kupusa.

Za razliku od svih drugih kupusijada na kojima se prikazuju razne vrste hibridnih sorti kupusa, Futoška kupusijada je manifestacija posvećena isključivo autohtonoj sorti futoškog kupusa i njenoj ulozi u ekonomskom i kulturnom razvoju Futoga sa akcentom na potrebu proizvodnje zdrave hrane u zdravoj životnoj sredini.

Petak, 24. oktobra - rok veče od 20h

Subota, 25. oktobar - Takmičenje u kuvanju jela od kupusa, Kulturno-zabavni program, Stručni skup proizvođača kupusa

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.